Επενδύσεις 230 εκατ. δολαρίων από το Επενδυτικό Ταμείο Ρουμανίας – Καζακστάν

Δύο νέα επενδυτικά έργα, συνολικού ύψους 230 εκατομμυρίων δολαρίων, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Επενδυτικού Ταμείου για την Ενέργεια Ρουμανίας – Καζακστάν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpres.
Το συμβούλιο του Ταμείου Επενδύσεων για την Ενέργεια συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πρώτη του συνάντηση εργασίας από την ίδρυσή του τον περασμένο Οκτώβριο, όπου εγκρίθηκαν οι κύριες κατευθύνσεις ανάπτυξης για την επόμενη περίοδο.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για τον ενεργειακό τομέα, αποδεικνύοντας τη δέσμευση, την εμπιστοσύνη και την προθυμία των μετόχων να επενδύσουν και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ρουμανίας. Κατά την επόμενη περίοδο, ο στόχος του Ταμείου θα είναι η ταχεία εφαρμογή των εγκεκριμένων επενδύσεων και ο προσδιορισμός άλλων επενδυτικών ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Ισκαντέρ Αμπντιμπάιτοφ (Iskander Abdibaitov), Γενικός Διευθυντής του Ταμείου.
Στη διάρκεια μιας επταετίας, το Ταμείο Επενδύσεων Ενέργειας Ρουμανίας – Καζακστάν αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Βασική προτεραιότητα είναι η υλοποίηση ενεργειακών έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στη Ρουμσανία, καθώς και στην εδραίωση της ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού πετρελαίου. Επίσης, έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του ευνοϊκού – όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση – επενδυτικού κλίματος στη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα