Επεκτείνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 250.000 οικογένειες

204028-15439970Για τους στόχους του προϋπολογισμού του 2017 μίλησε στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων.
«Είναι κρίσιμος ο προϋπολογισμός του 2017 είμαστε πιο πάνω από του στόχους του προγράμματος για στον προϋπολογισμό του 2016, αυτά είναι τα θετικά μηνύματα», ανέφερε ο κ. Μπγιάλας. Η κυβέρνηση τόνισε ότι μέσω του προϋπολογισμού δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των αδύναμων. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται η επέκταση σε όλη τη χώρα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Διευκρίνισε πως αυτό το εισόδημα είναι της τάξης των 384 ευρώ το οποίο θα το πάρουν 250.000 οικογένειες. Αυτό αφορά τους πολίτες με ελάχιστο εισόδημα, σε ανθρώπους που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.

Σε σχέση με την υγεία προβλέπονται άλλα 300 εκ. ήδη υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην υγεία. Στόχος, είπε είναι να στήσουμε ένα σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Επιπλέον σημείωσε πως «εχουμε την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων ένα επιπλέον δις. σε σχέση με πέρσι, που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα