Επεισόδια στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες(Φώτο+Bίντεο)

Η βελγική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα για να απωθήσει τους διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», οι οποίοι απάντησαν πετώντας πέτρες κατά του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, καθώς οι διαδηλωτές κατέστρεψαν τουλάχιστον 2 αστυνομικά βαν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Για τρεις ώρες, οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τις τιμές των καυσίμων και την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών, διέκοψαν την κυκλοφορία.

Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Βέλγιο, κυρίως γύρω από τα διυλιστήρια στο νότιο τμήμα της χώρας, αντλούν έμπνευση από το γαλλικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων, που αποφάσισε η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση των καυσαερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Μισέλ, παραιτήσου!» φώναζαν σήμερα οι διαδηλωτές. Ο Μισέλ εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα προβλήματα των πολιτών χθες, προσθέτοντας, όμως: «Τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό».

 


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα