Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη στο Α.Τ. Ομόνοιας

Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μέρος των διαδηλωτών προχώρησε σε πετροπόλεμο με την αστυνομία η οποία απάντησε με ρίψη χημικών. Τα επεισόδια συνεχίζονται στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου η οποία έχει κλείσει.

Με κεντρικά συνθήματα «Όλοι στον δρόμο για τον Εμπουκά, Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά»  οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το Α.Τ. Ομονοίας. Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της  η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

   

  

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα