Επαφές Γ. Κατρούγκαλου με κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς στην Τουρκία

Διαδοχικές συναντήσεις με κρατικούς και επιχειρηματικούς φορείς στην Τουρκία είχε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στην οποία συμμετείχαν οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και εκπρόσωποι της ΔΕΗ, η οποία διατηρεί θυγατρική στη χώρα.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο, Ραχμί Κοτς, και ανώτατα στελέχη του Ομίλου Κοc, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUSIAD), Σιμόν Κασλόφσκι, και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (MUSEAD), Αμντουραχμάν Καάν.

Σκοπός της αποστολής, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν η απ’ ευθείας επικοινωνία ελληνικών και τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων και η καλύτερη προετοιμασία της θεσμικής συνεργασίας τους στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι κινήσεις οικονομικής διπλωματίας συμπληρώνουν τους πολιτικούς διαύλους επικοινωνίας που οικοδόμησε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία  και θα κλιμακωθούν με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκε με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα