Επαναλειτουργεί σταδιακά την Κυριακή το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

2b49519c6d-272x125

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που έκλεισε εξαιτίας της διπλής επίθεσης καμικάζι στις 22 Μαρτίου, θα ανοίξει και πάλι αύριο Κυριακή.

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρόκειται να ανοίξει και πάλι αύριο Κυριακή, δώδεκα ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς θα αναχωρήσουν απ’ αυτό τρεις πτήσεις της εταιρείας Brussels Airlines, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Αρνό Φάιστ.

“Από αύριο, Κυριακή, το Brussels Airport θα είναι εν μέρει επιχειρησιακό. Σήμερα πρόκειται να πάρουμε την επίσημη άδεια για να λειτουργήσει”, δήλωσε ο Φάιστ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε πως στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου βλέπει “ένα σημάδι ελπίδας που φανερώνει τη βούληση και τη δύναμή μας να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία και να μην υποκύψουμε”.

Το κύριο αεροδρόμιο του Βελγίου παρέμεινε κλειστό για τις πτήσεις των επιβατικών αεροσκαφών αφότου δύο ύποπτοι ως μαχητικοί ισλαμιστές πραγματοποίησαν εκεί επιθέσεις καμικάζι με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αίθουσα αναχωρήσεων. Αυτές οι βομβιστικές επιθέσεις και μια ξεχωριστή επίθεση καμικάζι σε συρμό του μετρό στην πόλη των Βρυξελλών στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα