Επανέρχεται η Τουρκία: Ύψωσαν τη ελληνική σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε

Συνέχεια στο περιστατικό με τη σημαία σε βραχονησίδα έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Μποζντάγ, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεχίσουν οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έχουμε κάνει πολύ σοβαρά βήματα για αυτό, όπως και η Ελλάδα.

Οι καλές σχέσεις είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές προκλητικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά το τελευταίο διάστημα και ειδικά από υπουργούς. Σύμφωνα με τον κ. Μποζντάγ, οι δηλώσεις αυτές γίνονται για εσωτερική πολιτική εκμετάλλευση αλλά όπως ανέφερε οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό αυτό.

Δεν είμαστε εμείς που κάνουμε προκλητικές δηλώσεις, συνέχει ο Μπεκίρ Μποζντάγ, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια όταν υπάρχει προσπάθεια να προκύψουν τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο. Η διαδικασία για τέτοιες καταστάσεις είναι συγκεκριμένη και δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η ιστορία με «παιδικές κινήσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μποζντάγ αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη σημαία λέγοντας υψώθηκε μια σημαία και η Τουρκία πήγε και την κατέβασε. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει ένα τέτοιο βήμα και η Τουρκία δεν θα το ανεχθεί, η θάλασσα του Αιγαίου πρέπει να είναι μια θάλασσα καλής γειτονίας, τόνισε.

Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, ο κ. Μποζντάγ πρόσθεσε η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική της συμπεριφορά, αλλιώς θα συναντήσει δυσάρεστες καταστάσεις τις οποίες η Τουρκία δεν επιθυμεί.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα κάνει ένα «θετικό» βήμα, αυτό θα είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τις δύο χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, αν δεν προβεί η Ελλάδα σε κάτι τέτοιο, τότε η τουρκική πλευρά θα συμπεριφερθεί ανάλογα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα