Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σερβίας στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Μας ενώνει η Ορθόδοξη πίστη μας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούλιν, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Οι δύο αρχές συνομίλησαν σήμερα για τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και τον αμοιβαίο σεβασμό τους, με τον κ. Βούλιν να κάνει επιπλέον αναφορά στη σημαντική στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος και να τονίζει πως «γνωρίζουμε ότι η φωνή μας ακούγεται. Μάλιστα, όταν μιλούσαμε για τα ιερά μας, όχι μόνο μας ακούγατε, αλλά τα επαναλαμβάνατε, με αποτέλεσμα η φωνή μας να γίνεται ακόμη πιο δυνατή».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι παρ΄όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρξαν η ιστορία κατέδειξε ότι οι δύο λαοί ποτέ δεν είχαν κόντρα μεταξύ τους. Μάλιστα, εμφατικά είπε ότι «τα οστά των προγόνων μας είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία της Ελλάδος. Είναι τα πιο σημαντικά μνημεία μας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον σεβασμό που επιδεικνύει ο Κλήρος στα μνημεία αυτά.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε λόγο για τα χρόνια του ως μητροπολίτη Θηβών, όταν έζησε την αγάπη και τη βαθιά συγκίνηση του λαού της Θήβας για τον λαό της Σερβίας. «Φιλοξενήσαμε με αγάπη και για πολύ καιρό τραυματίες από την Σερβία» είπε, για να συμπληρώσει ότι «πολλά παιδιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα, έμειναν και βαπτίστηκαν εδώ έχοντας πνευματικές αναζητήσεις».

Σημείωσε επίσης, ότι «σεβόμαστε το Κοσσυφοπέδιο, όπως τη δική μας Ακρόπολη» και ευχήθηκε η αγάπη και ο δεσμός των δύο χωρών να συνεχιστεί.

Εξάλλου, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε και για τα προβλήματα της εποχής, την αλλοίωση του πληθυσμού και το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για την αξία του θεσμού της οικογένειας.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι «οι Ορθόδοξοι, σήμερα, καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι και με περισσότερη αυτοθυσία ο ένας για τον άλλο» με όπλα τον σεβασμό στην οικογένεια, την ορθοδοξία και την ιστορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα