Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Νομισματικό Μουσείο

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης επισκέφθηκε χθες το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να περιηγηθεί στα πολύτιμα εκθέματα και να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για τη σημασία και την ιστορική διαδρομή του κτηρίου Ιλίου Μέλαθρον, που σήμερα στεγάζει το Νομισματικό Μουσείο.

 

Η επίσκεψη αυτή, που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, αποτέλεσε αφορμή προκειμένου να εκφράσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ώστε το Νομισματικό Μουσείο να εμπλουτίσει τις δραστηριότητές του, τονίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια η Βουλή των Ελλήνων θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την περαιτέρω καταξίωση του Μουσείου.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μουσείο μοναδικό στον κόσμο, καθώς ξετυλίγει ολοκληρωμένα την ιστορία του νομίσματος, από την προκερματική περίοδο μέχρι το σύγχρονο πια «πλαστικό χρήμα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα