Επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

FILE - In this file photo taken on Tuesday, April 9, 2013, Armenian President Serge Sarkisian is sworn in during his inauguration ceremony in Yerevan, Armenia, Tuesday, April 9, 2013. Armenia was holding a referendum Sunday on proposed constitutional changes that would give more powers to the prime minister and parliament at the expense of the president, who would become largely a figurehead, but the opposition has seen the reform as an attempt by President Serzh Sargsyan to extend his rule. (AP Photo/Davit Hakobyan, PanARMENIAN, File)

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Αρμενίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντηση των δύο ηγετών και παράθεση επίσημου γεύματος.

Το βράδυ, οι κ. Σαρκσιάν και Παυλόπουλος θα εγκαινιάσουν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την έκθεση «Αρμενία. Το πνεύμα του Αραράτ από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τον 20ό αιώνα».

Την Τρίτη, στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Τσίπρα και του Αρμένιου προέδρου, καθώς και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν η υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα