Επίσκεψη του Δ. Βίτσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

Για την πορεία των προγραμμάτων ναυπήγησης των υποβρυχίων και των πυραυλακάτων ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

 

Κατά την επίσκεψη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι:

– Είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία τους και η λειτουργία του ναυπηγείου έως και τον Απρίλιο του 2017, και

-στο πλαίσιο του διυπουργικού οργάνου για τη ναυπηγική βιομηχανία, θα γίνουν συναντήσεις ώστε να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή η διαδικασία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξουν δουλειές εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με «ένα θετικό κλίμα» που διαμορφώνεται διεθνώς στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι οποιαδήποτε λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό, θα περιλαμβάνει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει σήμερα η εργοδοσία προς τους εργαζόμενους, σε δημόσιους οργανισμούς και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχευσή μας, επανέλαβε, είναι με όποια λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό τα ναυπηγεία να μπορούν να δουλέψουν εμπορικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε για τις εργασίες που εκτελούνται εντός δεξαμενής στη φρεγάτα ΕΛΛΗ, και στο ναυτικό κλιμάκιο Σκαραμαγκά.

Κατά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τα ναυπηγεία είναι ενεργά και έχουν αρχίσει να έρχονται και εμπορικές δουλειές, εκτιμώντας ότι η ναυπήγηση των δύο νέων πυραυλακάτων το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει και παραγγελίες από το εξωτερικό. Απέδωσε δε τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία

Η επίσκεψη του κ. Βίτσα ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, που βρίσκεται στο χώρο των ναυπηγείων Ελευσίνας -στις πρώην σχολές εμπορικού Ναυτικού-, όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα