Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου

NBMNBNΣτην Αθήνα,  στις 18 Ιουλίου θα βρεθεί ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Ακολούθως, ο επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει, εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν, με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα