Επίσκεψη μεταμνημονιακής στήριξης από τον Μοσκοβισί στην Αθήνα

Στη Αθήνα βρίσκεται ήδη από σήμερα το πρωί ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της τελικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, η οποία ανοίγει το δρόμο και παρέχει τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα τον Αύγουστο, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.

Πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές σχολιάζοντας τη σημασία της σημερινής επίσκεψης του ευρωπαίου αξιωματούχου τόνιζαν ότι η επιλογή της χρονικής συγκυρίας, αντανακλά την επιθυμία των δανειστών να στηρίξουν πολιτικά την ελληνική κυβέρνηση κατά την παρούσα περίοδο, καθώς πυκνώνουν καθημερινά οι κριτικές που δέχεται από την αντιπολίτευση και όχι μόνο.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι το μήνυμα στήριξης που μεταφέρει στην Αθήνα τη σημερινή μέρα ο Πιερ Μοσκοβισί, θα εξακολουθήσει να εκπέμπεται όλο το διάστημα μέχρι την ημερομηνία της 20ης Αυγούστου, αλλά και πέραν αυτής, κατά την πρώτη μεταμνημονιακή περίοδο.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη Μοσκοβισί πιθανόν θα συζητηθεί, ακόμη και θα “κλειδώσει”, το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου.

Ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί θα έχει σειρά συναντήσεων, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, (09:45), με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, (13:15), τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, (11:15) καθώς και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών (10:00).

Θα συναντήσει επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (14:30) και τη Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγή» (15:20).

Ο Πιερ Μοσκοβισί θα συμμετάσχει επίσης σε ανταλλαγή απόψεων με μέλη της Βουλής των Ελλήνων, στις 11.30 π.μ. και θα μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα