Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στους Έλληνες στρατιωτικούς

Στην Αδριανούπολη θα βρεθεί σήμερα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα.  περιπέτεια πρέπει να τελειώσει σύντομα και αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε ο ευρωβουλευτής και αναφερόμενος στην ίδια τη συνάντησή του με τους δύο στρατιωτικούς τόνισε ότι «θα περάσω το μήνυμα αγάπης ενός ολόκληρου έθνους που απαιτεί, δεν ζητά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών».

Όμως όπως εξήγησε, οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δε θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού αύριο ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Η άδεια για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη δόθηκε μετά από μπαράζ επαφών μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ζήτησε τη σχετική άδεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας με επικεφαλής των Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της ευρωβουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα