Επίσκεψη Ασαντ στον Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε η Πιονγιάνγκ

Επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα για συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ, όπως έγραψε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ΚCNA. Εφόσον γίνει θα είναι η πρώτη συνάντηση του Κιμ με έναν ηγέτη ξένου κράτους στην Πιονγιάνγκ, από τότε που ανέλαβε την εξουσία, το 2011.

Όπως μετέδωσε το Rauters επικαλούμενο την ανακοίνωση του KCNA ο Άσαν φέρεται να δήλωσε στις 30 Μαίου: «Θα επισκεφθώ τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας και θα συναντήσω ΑΥΤΟΝ, τον Κιμ Γιονγκ Ουν».

Ο  Άσαντ φέρεται να έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Βορειοκορεάτη πρεσβευτή στη Συρία, Μουν Γιονγκ Ναμ, χωρίς ωστόσο να γίνει λόγος για τις ημερομηνίες της επίσκεψης.

«Ο κόσμος χαιρετίζει τα αξιοσημείωτα γεγονότα στην κορεατική χερσόνησο, τα οποία έχει επιφέρει το εκπληκτικό πολιτικό διαμέτρημα και η σοφή ηγεσία ΑΥΤΟΥ, του Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Άσαντ, σύμφωνα με το KCNA.

«Το συριακό καθεστώς, όπως πάντα, θα στηρίξει πλήρως όλες τις πολιτικές και τα μέτρα της ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και θα ισχυροποιήσει και εξελίξει τις φιλικές σχέσεις μαζί της», ανέφερε ο Ασαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα