Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο ελληνικό προξενείο στo Ιεροσόλυμα

το ελληνικό προξενείο στο Ιεροσόλυμα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και παρακολούθησε την παρουσίαση έρευνας της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας προστασίας μνημείων του ΕΜΠ με τίτλο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγνωστικής έρευνας και στρατηγικός σχεδιασμός υλικών και επεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα». Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου και με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων.aleksis-tsipras-638x375

«Μας τιμά ιδιαιτέρως η παρουσία σας εδώ» είπε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι λόγω του περιορισμένου χρόνου (καθώς αμέσως μετά μεταβαίνει για την διευρυμένη διακυβερνητική συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ και στη συνέχεια αναχωρεί για Κύπρο όπου αύριο θα διεξαχθεί η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) δεν υπήρχε η δυνατότητα συναντηθούν στο Πατριαρχείο. Τόνισε ωστόσο ότι ήθελε πολύ να γίνει η συνάντηση για «να έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι ακριβώς έχει σχεδιάσει το Πολυτεχνείο και η συντονίστρια καθηγήτρια κ. Μοροπούλου» την οποία, όπως ανέφερε, είχε καθηγήτρια στο ΕΜΠ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα μνημείο που συμβολίζει ιδιαίτερα τον πυρήνα της Oρθοδοξίας».

Συμπλήρωσε ότι το Πατριαρχείο έχει μια μεγάλη παράδοση και η δουλειά που γίνεται έχει έναν ευρύτερο στόχο, την «ανάδειξη αυτού του πολιτιστικού μνημείου που βεβαίως ανήκει στο Πατριαρχείο, αλλά είναι και οικουμενικό»

«Έτσι όπως το είπατε, συμφωνούμε απόλυτα» ανέφερε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Τον πρωθυπουργό συνόδεψαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα