Επίσημη επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα

olanttsipras_b2

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου της Γαλλίας θα βρεθούν οι επενδύσεις, δεδομένου ότι το Παρίσι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, με έμφαση στον ΑΔΜΗΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν πως στη γαλλική πλευρά έχει κοστίσει σημαντικά η ήττα στη μάχη για τη διεκδίκηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που πέρασαν στη γερμανική Fraport.
Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον της γαλλικής EDF για τον ΑΔΜΗΕ και της Alstom για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι έντονο και η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και να σεβαστεί ευαίσθητες ισορροπίες.

Η επίσκεψη Ολάντ έχει όμως και σαφή πολιτική ατζέντα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, είναι μάλλον σαφές ότι ο γάλλος πρόεδρος, ως σοσιαλιστής, φέρεται να λειτουργεί παρασκηνιακά για μια προσέγγιση του κ. Τσίπρα με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Άλλωστε, οι πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όσο και με τον επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, τον Ιταλό Τζιάνι Πιτέλα, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως εξηγούν ενημερωμένες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα