Επίπτωση στην οικονομία από τους κυκλώνες βλέπει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Τετάρτη ότι οι αλλεπάλληλοι κυκλώνες οι οποίοι έπληξαν τη χώρα του τις τελευταίες εβδομάδες θα έχουν αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.

«Η ανάπτυξη το προηγούμενο τρίμηνο έφθασε το 3%, κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό πριν περάσει αρκετός καιρός ακόμη», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ιντιανάπολις για την παρουσίαση των σχεδίων του για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

«Το τρέχον τρίμηνο, πιστεύω, θα ήταν καλύτερο, αλλά οι τυφώνες θα έχουν μια επίπτωση», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Τρίτη (3η Οκτωβρίου) το Πουέρτο Ρίκο, μια αμερικανική περιοχή που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον κυκλώνα Μαρία.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναθεώρησε προς τα πάνω πριν από μία εβδομάδα την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, σε 2,4% σε ετήσια βάση, από 2,2% που προέβλεπε τον Ιούνιο.

Αν αυτή η πρόβλεψη για το 2017 επιβεβαιωθεί, η ανάπτυξη θα είναι αρκετά κατώτερη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση Τραμπ, ο διακηρυγμένος στόχος της οποίας είναι ένας σταθερός ρυθμός επέκτασης του ΑΕΠ κατά 3% και πλέον. Πάντως θα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2,1%).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα