Επίθεση στο Στρασβούργο με νεκρούς και τραυματίες

Επίθεση με πυροβολισμούς σε χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου, σημειώθηκε το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 νεκροί και 11 τραυματίες.

Το κανάλι της Αλσατίας Francetvinfo μεταδίδει ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει υλικό από κάμερες που τον δείχνει να επιχειρεί να επιτεθεί με όπλο και μαχαίρι προς την αστυνομία.

Ο ιστότοπος της τοπικής εφημερίδας DNA (Dernières nouvelles d’Alsace), πάντως, επικαλείται μαρτυρίες που κάνουν λόγο για «πολλούς πυροβολισμούς» σε διάφορους κεντρικούς δρόμους τς πόλης. Ένας από τους μάρτυρες, κάτοικος της οδού Αρκάντ, είπε ότι είδε δύο ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. «Αιμορραγούσαν, φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα», είπε.

Ο Αλέν Λαφόν, που ζει στην οδό Ορφέβρ, στο κέντρο του Στρασβούργου, είπε ότι άκουσε πέντε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του «αρχικά δεν είδα τίποτα», είπε. «Μετά, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Είδα και τον γιατρό μου, τον Δρ. Φιλίπ Βαλί, να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες», είπε ο μάρτυρας.

Το Στρασβούργο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενώ την πόλη επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη του Στασβούργου, όπου είναι στημένο ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο Στρασβούργο ο υπουργός Εσωτερικών – Παρακολουθεί την υπόθεση ο Μακρόν

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για σοβαρό περιστατικό και καλεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Στην πόλη μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί την κατάσταση.

Έκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία της πόλης

Η Le Figaro επισημαίνει ότι ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία της πόλης με προσωπικό να βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες.

Έλληνες ευρωβουλευτές στο σημείο

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εικόνα από το σημείο ανέβασε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένει αποκλεισμένος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση μέσω Twitter.

Ενημέρωση παρέχει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Και ο Γιώργος Κύρτσος στο Στρασβούργο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα