Επίθεση με μπουκάλι σε Παραολυμπιονίκη από ακροδεξιούς που οργάνωσαν την πορεία στη Χίο

kalogeros1473945750Στην πορεία κατά των προσφύγων και μεταναστών που διοργάνωσαν γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού – και όχι «αγανακτισμένοι κάτοικοι όπως λέγεται και γράφεται σήμερα- ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι, ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του.
Υπάρχουν και εκείνοι οι Ελληνες, οι “πολύ… Ελληνες” που συγκινούνται ακούγοντας τον εθνικό ύμνο στο Ρίο αλλά δε θέλουν παιδιά με αναπηρία στα σχολεία τους… Υπάρχουν και εκείνοι που τη μια στιγμή συγκινούνται υποτίθεται με τις διακρίσεις των αθλητών μας και ταυτόχρονα επιτίθενται σε Ολυμπιονίκη με αναπηρία, όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο.

Στην πορεία κατά των προσφύγων και μεταναστών που διοργάνωσαν γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού – και όχι «αγανακτισμένοι κάτοικοι όπως λέγεται και γράφεται σήμερα- ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι, ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» έχει δεχτεί και απειλές για τη ζωή του.

Μέλος της εθνικής ομάδας στίβου από το 2006 μέχρι το 2012, δύο φορές ολυμπιονίκης με αναπηρία (6η θέση στο Πεκίνο το 2008 και 7η θέση το 2012 στο Λονδίνο) και γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες στο νησί, ο Παντελής Καλόγερος δεν μάσησε τα λόγια του. Μίλησε για κατοίκους – οπαδούς της Χρυσής Αυγής που υποκίνησαν τα χθεσινά γεγονότα όλες τις προηγούμενες μέρες και κρύβονται πίσω από την «αυθόρμητη πορεία αγανακτισμένων κατοίκων».

Αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχτεί για την ζωή του, ενώ μίλησε και για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ρίο ντε Ζανέιρο, τονίζοντας πως «ο Φερνάντες είναι μετανάστης, ενώ ο Παύλος Μάμαλος παραμένει άνεργος και ζει με το επίδομα και τη σύνταξη της μητέρας του. Όταν πέφτουν τα φώτα, αυτό που μένει είναι τα πολλά προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα».

Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του για τον αριθμό των κινητοποιήσεων ακροδεξιών στο νησί, επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ έχει αυξηθεί και η συμμετοχή σε αυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα