Επίθεση με μαχαίρι στο δήμαρχο Ελευσίνας – συνελήφθη ο δράστης

Στο μηρό, μαχαίρωσε ένας πρώην συμβασιούχος που εργάστηκε στο δήμο Ελευσίνας, μέσα στο γραφείο του τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά. Ο δήμαρχος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Θριάσιο, καμιά ανησυχία για την υγεία του. Ο 35χρονος δράστης συνελήφθη αργότερα και κρατείται, ερευνάται το κίνητρο.

Το κίνητρο της επίθεσης του 35χρονου συμβασιούχου κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, τον οποίο μαχαίρωσε δύο φορές στον μηρό, μέσα στο γραφείο του, δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο δράστης, που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 12 το μεσημέρι, κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

Όσον αφορά τον δήμαρχο Ελευσίνας,. διακομίστηκε αμέσως, με δύο τραύματα στον μηρό, στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Καταδικάζει ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζει την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Π. Σκουρλέτης: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο Ελευσίνας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής για την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επικοινώνησε το μεσημέρι με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, προκειμένου να  ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία της κατάστασης υγείας του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Γιώργου Τσουκαλά, που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο δημαρχείο.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το περιστατικό και εύχεται στον Δήμαρχο Ελευσίνας ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Συμπαράσταση από τη Ρένα Δούρου

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Kαι από ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ

Το σύνολο της Αυτοδιοίκησης καταδίκασε την πρωτοφανή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα