Site icon The Indicator

Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστραλία

ffb3d857f409c3dd39406e232fa2ff4a-696x469Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε μια 21χρονη Βρετανίδα από έναν Γάλλο ο οποίος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», μπροστά σε 30 ανθρώπους σε ξενώνα, στην πόλη Τάουνσβιλ, της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ο 29χρονος δράστης επανέλαβε την φράση όταν συνελήφθη από την αστυνομία του Κούινσλαντ, περίπου 100χλμ. νότια του Τάουνσβιλ, την νύχτα της Τρίτης, ενώ πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Τάουνσβιλ, καθώς τραυματίστηκε.

Ο Steve Gollschewski, αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας, δήλωσε πως τα σχόλια του δράστη «μπορούν να ερμηνευτούν ότι έχουν εξτρεμιστική φύση».

«Οι επιθεωρητές θα λάβουν επίσης υπόψη αν θέματα ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών ήταν ένας παράγοντας στην επίθεση μαζί με οποιαδήποτε ένδειξη εξτρεμιστικής κλίσης η ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Gollschewski σε μια συνέντευξη τύπου στο Μπρίσμπεϊν.

Από την επίθεση είναι επίσης, κρίσιμα τραυματισμένος, ένας 30χρονος Βρετανός.

Ο δράστης βρισκόταν στην Αυστραλία με μια προσωρινή βίζα από τον Μάρτιο και από ότι φαίνεται δεν είχε «τοπικές διασυνδέσεις», σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο της αστυνομίας.

Exit mobile version