Επίθεση μαθητών σε κλούβα των ΜΑΤ(Βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία μαθητών της Αθήνας και του Πειραιά ενάντια στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και όταν έφτασε στη λεωφόρο Αμαλίας ομάδα 20 μαθητών πέταξε αντικείμενα σε κλούβα των ΜΑΤ.

«Δεν θέλουμε αυτές τις αλλαγές», λένε οι μαθητές και αναφέρονται συγκεκριμένα στις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν από τις πανελλαδικές και στην κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών. «Το σχολείο- εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του Υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος», αναφέρει η ανακοίνωση της μαθητικής κινητοποίησης και καταλήγει: «Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα