Επίθεση Ελικοπτέρου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας (βίντεο)

Το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας δέχθηκε επίθεση από ελικόπτερο της αστυνομίας, αλλά μια χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε στο κτίριο δεν εξερράγη, είπε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο χθες Τρίτη.

Σε τηλεοπτική αγγελία στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο 54χρονος πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μήνες διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και μερική κριτική και από την κυβέρνησή του, είπε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο είχε πετάξει και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοπηματική επίθεση».

Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποτελεί ιδιαίτερο αντικείμενο μίσους των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στους δρόμους από τον Απρίλιο. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

Βίντεο από την επίθεση του ελικοπτέρου

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα