Επίθεση Βενιζέλου για εθνικά, οικονομία και Novartis

Πολυμέτωπη επίθεση για εθνικά, οικονομία και τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα αναφέρθηκε στην διαρροή για το όνομα της ΠΓΔΜ λέγοντας “διαβάζω διαρροές που ελπίζω να διέρρευσαν για να διαψευστούν. Περιμένω σήμερα στην διάψευση από την κυβέρνηση” . Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος ειδικότερα στο όνομα Ιλιντεν μίλησε για ιδεολογική χρήση της ιστορίας και είπε ότι είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού, ο αλυτρωτισμός ο ίδιος”.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε πως η σημερινή συζήτηση στην Βουλή “στήθηκε εξαιτίας των κυβερνητικών αδιεξόδων”.

“Συζητήσαμε την σκευωρία που έχει στηθεί με κυνικό τρόπο πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο που σε καμία χώρα δεν εμφάνισε πολιτικές διακλαδώσεις. Τι μεσολάβησε πολιτικά από τις 21 Φεβρουαρίου ως σήμερα; Μεσολάβησαν γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν για την κυβέρνηση και την χώρα αδιέξοδα;” ρώτησε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές. Και χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό πινγκ πονγκ μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης αυτό που γίνεται με την δικογραφία της Novartis. “Η Βουλή αποφασίζει σήμερα να μην ασκηθεί ποινική δίωξη” τόνισε. Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “έχει υποστεί πολιτική, ηθική ήττα. Έχετε ευθύνη επειδή ευτελίζετε την δικαστική αρμοδιότητα της Βουλής, ο βιασμός των θεσμών δεν θα περάσει. Υπάρχει πρόβλημα Δικαιοσύνης, Κράτους Δικαίου, πρόβλημα στην πραγματικότητα αντοχής των θεσμών, για αυτό η μόνη καθαρή λύση είναι εκλογές και άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα” υπογράμμισε.

Έξοδος στο πουθενά

Στην συνέχεια “ενταφίασε” το αφήγημα της “καθαρής εξόδου”, λέγοντας: πως πρόκειται για “παταγώδη κατάρρευση του αφηγήματος για “καθαρή έξοδο”, ενώ βγαίνουμε σε περίοδο στασιμοχρεοκοπίας και αβεβαιότητας χωρίς πραγματική δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές. Όλοι λένε τώρα προληπτική πιστωτική γραμμή. Έχουμε έξοδο στο πουθενά, μία περίοδο που όχι μόνο δεν είναι καθαρή αλλά απολύτως βρώμικη από πλευράς προοπτικών, και όλα αυτά θα κληθεί να χειριστεί μία επόμενη κυβέρνηση, δεσμεύεται ουσιαστικά η βούληση του ελληνικού λαού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα