Επίθεση από τούρκους χάκερς στην ιστοσελίδα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών

H ιστοσελίδα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) δέχτηκε επίθεση από τούρκους χάκερς της οργάνωσης “Ayyıldız Tim” σήμερα, Τρίτη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μάχονται ενάντια σε οποιονδήποτε εκφράζει ιδέες αντίθετες με τη χώρα ή τη θρησκεία τους, όπως ενημέρωσε το Κέντρο.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ρώμπαπας, διοικητικός διευθυντής του ΚΕΦίΜ δήλωσε: «Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη πράξη ως μια διαδικτυακή παράνομη ενέργεια και σύντομα το site μας θα επανέλθει. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τις ιδέες της ελευθερίας, όποιους και εάν αυτό ενοχλεί, εντός ή εκτός Ελλάδας».

Χάρη στην ιδιαίτερα αυξημένη ασφάλεια του ιστοτόπου, οι χάκερς δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κανένα από τα προσωπικά δεδομένα των μελών και φίλων του ΚΕΦίΜ. Άφησαν μήνυμα στη σελίδα, στο οποίο αναφέρουν ότι εκλαμβάνουν οποιαδήποτε ρητορική εναντίον της Τουρκίας ως ευθεία επίθεση εναντίον όλων των πολιτών της και έχουν ως αποστολή να προστατέψουν τις κρατικές υπηρεσίες και τον στρατό από τέτοιες επιθέσεις. H συγκεκριμένη ομάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος διαδικτυακός στρατός της Τουρκίας, έχει απασχολήσει πάλι τη δημοσιότητα όταν χάκαρε το επίσημο site των Ηνωμένων Εθνών στην Αιθιοπία, το site των anonymous, καθώς και αρκετά ακόμη site που μπορείτε να δείτε εδώ.

Το ΚΕΦίΜ είναι μια δυναμική δεξαμενή σκέψης, ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, η οποία δραστηριοποιείται με στόχο να αυξήσει την απήχηση και τη ζήτηση των πολιτικών προτάσεων που προάγουν την ατομική ελευθερία. Απαρτίζεται από επιστήμονες, επιχειρηματίες και ανθρώπους της αγοράς, με μακρόχρονη εμπειρία και πλούσιο ερευνητικό έργο και απευθύνεται σε όλους όσους ασφυκτιούν από τον κρατικό παρεμβατισμό και υποστηρίζουν το σύστημα της ελεύθερης αγοράς, αλλά και γενικότερα την ελευθερία ως υπέρτατο αγαθό για την ευημερία του ατόμου.ο Facebook.

liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα