Επένδυση 10,9 δισ. δολαρίων από την Intel στο Ισραήλ

Νέα παραγωγική μονάδα, συνολικού ύψους επένδυσης 10,9 δισ. δολαρίων, ετοιμάζει η Intel στο Ισραήλ, όπου έχει ήδη ισχυρή παρουσία, ούσα μια από τους μεγαλύτερους εργοδότες και εξαγωγείς στη χώρα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Moshe Kahlon, μέσω ανάρτησή του στο Twitter, σύμφωνα με το emea.gr,  η Intel ενημέρωσε την ισραηλινή κυβέρνηση για τη νέα της επένδυσης, η οποία θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις στα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, η Intel είχε δεσμευτεί τον περασμένο Μάιο να επενδύσει περίπου 5 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση του υφιστάμενου εργοστασίου της στην πόλη Kiryat Gat μεταξύ 2018 και 2020.
Η Intel σκοπεύει να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο επίσης στο Kiryat Gar, όπως ανέφερε νωρίτερα ο ιστότοπος Globes. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ή τα προϊόντα που θα κατασκευάζονται εκεί.
Στο πλαίσιο της νέας επένδυσής της στο Ισραήλ, η Intel θα λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων από την ισραηλινή κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα