fvgv Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του ΕΚΕΑ και του υπουργού Υγείας κατέθεσε η Ένωση Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών Ελλάδος αναφέροντας ότι  το νέο σποτ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)”αποτελεί κατάφωρη προσβολή του νοσηλευτικού επαγγέλματος, καθώς μεταδίδει ξεκάθαρα ένα απόλυτα σεξιστικό μήνυμα, υποβιβάζοντας τον επιστήμονα Νοσηλευτή και Νοσηλεύτρια σε πρωταγωνιστές ερωτικής ταινίας και αρμόδιο μόνο να κρατά το στηθοσκόπιο του ιατρού. Η εμφάνιση και η όλη παρουσίαση των Νοσηλευτριών της διαφήμισης είναι όλως εξευτελιστική και προσβλητική και τα μηνύματα που μεταδίδονται στο κοινό μας θίγουν ανεπανόρθωτα”.

Απόσυρση «του κατάπτυστου σεξιστικού περιεχομένου βίντεο που θίγει του έργο του Νοσηλευτικού προσωπικού», ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Για “μειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης” από την οποία παρερμηνεύθηκε το περιεχόμενο του σποτ κάνει λόγο από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΚΕΑ Χάρις Ματσούκα, η οποία επιμένει πως επιλέχθηκε “ένας διαφορετικός πιο φρέσκος δρόμος, αυτός της σάτιρας” προκειμένου να προσελκυθούν εθελοντές αιμοδότες.

“Το 70% συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού νοσηλευτών έχει αντιληφθεί τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τη σάτιρα από την πραγματικότητα, μια ανάγνωση που απαιτεί χιούμορ και ανεκτικότητα” υποστηρίζει και υπογραμμίζει πως ότι αυτό που πρέπει να μείνει στο μυαλό μας είναι το μήνυμα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας, καλώντας όλους να συστρατευθούν στην προσπάθεια της εθνικής αυτάρκειας σε 100% εθελοντικό αίμα.

Το επίμαχο τηλεοπτικό σπότ