Εξωστρέφεια και τάχιστη εφαρμογή του κυβερνητικού έργου

«Χρειάζεται εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια, και χρειάζεται να εφαρμοστεί τάχιστα το κυβερνητικό έργο και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, και πρόσθεσε, ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας προσδοκά από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο και από τις πολιτικές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό στην Αλβανία, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας Έλληνας ομογενής, η κ. Σβίγκου εκτίμησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να φωτισθούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης.

«Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και να επιδείξουμε την αναγκαία ψυχραιμία, γιατί καταλαβαίνουμε ότι ενδέχεται να υπάρξει μικροπολιτική εκμετάλλευση και στις δύο χώρες», σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τη Ν.Δ. να έχει αυτοδυναμία, η κ. Σβίγκου σημειώνει πως «σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι δεν έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Αυτό το είδαμε και στις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015 αλλά και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Ας μη μιλήσουμε για τα ποσοστά, γιατί έχουμε δει ότι όλες τις προηγούμενες φορές έχουν διαψευστεί».

«Στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων βλέπουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων πολιτών και πολιτών που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Είναι μια δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει και την επόμενη περίοδο ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν μια τυπική διαδικασία, αλλά ήταν κάτι το ουσιαστικό το οποίο επιφέρει συγκεκριμένα θετικά μέτρα και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Οπότε θεωρώ ότι ψηφίζοντας αυτά τα θετικά μέτρα, με ένα διαφορετικό κλίμα στην ελληνική οικονομία το οποίο θα αποτυπωθεί και στις ζωές των πολιτών, οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα ντέρμπι. Ένα ντέρμπι στο οποίο θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια. Μέχρι τότε θα δούμε πολλές δημοσκοπήσεις, άλλες περισσότερο ακριβείς, άλλες λιγότερο ακριβείς, άλλες που θα έχουν πολιτική στόχευση, άλλες όχι», αναφέρει η κ. Σβίγκου και συνεχίζει: «Η καλύτερη εικόνα που παίρνουν τα κόμματα, τουλάχιστον τα κόμματα της αριστεράς που θέλουν να είναι και είναι κομμάτι της κοινωνίας, είναι από την επαφή τους με τον κόσμο και όχι από μια εικόνα που αποτυπώνει μια δημοσκόπηση η οποία μπορεί να είναι και καταγραφή μιας συγκεκριμένης στιγμής. Εκεί λοιπόν θα σας έλεγα ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας προσδοκά από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκά από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο και από τις πολιτικές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Υπάρχει μια συγκρατημένη θα έλεγα αισιοδοξία των πολιτών. Μ’ αυτούς τους πολίτες εμείς θα μιλήσουμε και την επόμενη περίοδο και μέσα από εξορμήσεις και μέσα από περιοδείες και τις εκδηλώσεις μας και θεωρώ ότι την επόμενη περίοδο τα πράγματα θα είναι αρκετά θετικά για μας», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα