Εξωδικαστικός: Συμφωνία με θεσμούς για τα χρέη των μικρών

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να διαμορφώσουν το οριστικό κείμενο που αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τους οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ καταγράφουν αυτή τη στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου.

Κι αυτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, πριν λίγο επήλθε συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο για τη διαδικασία που θα ακολουθείται σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Η προεργασία προς την κατεύθυνση συμφωνίας, είχε πραγματοποιηθεί το βράδυ της περασμένη Τρίτης, όπου τα τεχνικά κλιμάκια αναδιαμόρφωσαν τα κριτήρια στη βάση που είχε υποδειχθεί από τους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συμφωνήθηκε ότι στην αυτοματοποιημένη διαδικασία δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας, δηλαδή οι ομόρρυθμες, οι ετερόρρυθμες, οι ΙΚΕ και τα φυσικά πρόσωπα. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα «αντιμετωπίζονται» με βάση τα έσοδα – έξοδα δηλαδή το Ε3 και τα περιουσιακά τους στοιχεία (Ε9).

Αντίθετα, υποχρεωμένες να υποβάλουν μελέτη βιωσιμότητας, θα είναι – ανεξαρτήτως ύψους χρεών και πάντα στα επίπεδα 20.000 έως 50.000 ευρώ – οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας. Πρόκειται κυρίως για ΑΕ και ΕΠΕ.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα