Εξονυχιστική έρευνα για τον φάκελο που εξερράγη στα χέρια του Λ.Παπαδήμου

Εξονυχιστική θα είναι η έρευνα που διεξάγεται με σκοπό να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την χθεσινή έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Στο πρώτο ερώτημα για τον τρόπο που έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απάντηση.

Η συνήθης διαδικασία, όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που ειδικά φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στην Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον συγκεκριμένο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία Αθηνών.

Απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Από την Εγκληματολογική Υπηρεσία γίνεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να  ανιχνευθεί από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος φέρεται σαν αποστολέας και διάφορα άλλα στοιχεία σημαντικά για τις έρευνες.

Από μια πρώτη έρευνα προκύπτει πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης και μοιάζει με τους φακέλους που είχαν σταλεί στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.

Από τις Αρχές ασφαλείας επισημαίνεται ότι μετά την έκρηξη που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενημέρωσε αμέσως προσωπικά τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκαν πολιτικοί και άλλα πρόσωπα, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις για τυχόν άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν αποσταλεί.

Σχετικά με ρεπορτάζ διαφόρων μέσων ότι είχε μειωθεί η φρουρά του κ. Παπαδήμου, από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι πράγματι, είχε 12 άτομα φρουρά, που μειώθηκαν σε οκτώ, στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των αστυνομικών ασφαλείας, από όλους τους στόχους, για την ενίσχυση της γενικότερης αστυνόμευσης.

Τονίζουν όμως ότι η φρουρά του κ. Παπαδήμου αποτελείται από καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φύλαξης του πρώην πρωθυπουργού και ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η μείωση δεν επηρέασε ούτε έχει σχέση με το γεγονός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα