Εν αναμονή προκήρυξης για τα παγιδευμένα δέματα

Παραμένει η αγωνία στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής για το αν ολοκληρώθηκε ή όχι αυτός ο κύκλος των επιθέσεων, με την καθυστέρηση της ανάρτησης προκήρυξης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, την οποία μόνοι τους είχαν προαναγγείλει μέσω της ανάληψης ευθύνης, που πήραν για την αποστολή του δέματος-βόμβα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, με κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 16 Μαρτίου.

Χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, άλλα 8 ύποπτα δέματα με αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες, ακριβώς λόγω της επιμονής που επέδειξαν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Τα δέματα αυτά εντόπισαν ανιχνευτές-σκύλοι, ενώ φερόμενοι αποστολείς τους, αυτή την φορά δεν ήταν ενεργά πολιτικά πρόσωπα, όπως τις προηγούμενες φορές (Κικίλιας, Γεωργιάδης), αλλά εξίσου υπαρκτά πρόσωπα και μάλιστα καθηγητές Πανεπιστημίων και γνωστοί οικονομολόγοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν χθες και σήμερα από τις Αρχές.

Παραλήπτες στην πλειονότητά τους ήταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οικονομικοί παράγοντες, στελέχη μεγάλων οικονομικών οργανισμών και μεγαλοστελέχοι ευρωπαϊκών εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα στοιχεία, ένας από τους φερόμενους αποστολείς είναι ο πρωήν υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ένας εκ των παραληπτών ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ενώ κάθετα διαψεύδουν οι Αρχές την ύπαρξη του Γιάννη Βαρουφάκη εντός της περίφημης λίστας των φερόμενων αποστολέων.

Αυτή την φορά η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να εντοπίσει τα δέματα και να περιορίσει δραστικά τον αντίκτυπο για την χώρα μας. Πρόσθετα, σφραγίδες, barcode και γραμματόσημα, ελέγχονται για να διαπιστωθούν εάν ήταν στην ίδια παρτίδα με τα πρώτα δέματα-βόμβες ή αποτελούν ένα νέο μπαράζ.

Μόλις ολοκληρώθηκε η λήψη όλων των τυχόν ευρημάτων που χρειάζονται οι Αρχές, αποτυπώματα  γενετικά υλικά κλπ. από τα ατόφια δέματα, τότε εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς και οι μηχανισμοί τους κατέληξαν στο μικροσκόπειο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Με το σχέδιο “Νέμεσις 2”, η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” κατάφερε να θυμίσει στις Αρχές το βομβιστικό μπαράζ του 2010 με την FAI και τις επιστολές βόμβες που είχαν στείλει σε 14 πρεσβείες στην Αθήνα, στην Γερμανίδα Καγκελάρια Άνγκελα Μέρκελ, στον τότε Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υπενθυμίζεται ότι η στην ανάληψη ευθύνης, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

Έχουμε ακόμα την οργή… Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα”.

Οι ίδιοι λοιπόν αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο “Λερναίας Ύδρας”, ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, έχει θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν έχουν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων, όπως για παράδειγμα, μέσω ποινικών από τις… “γνωριμίες” που απέκτησαν εντός των Φυλακών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα