Ενώνουν τις δυνάμεις τους Siemens AG και AES Corporation

Η Siemens AG και η AES Corporation με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας και παροχής υπηρεσιών, ανακοίνωσαν μια κοινοπραξία η οποία θα προσφέρει οικονομικά και ανταγωνιστικά συστήματα για έναν ταχέως μεταλλασσόμενο τομέα. Η εταιρεία, με την επωνυμία Fluence, θα προσφέρει πλατφόρμες αποθήκευσης ενέργειας Advancion και Siestorage, ενώ θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες λύσεις και υπηρεσίες αποθήκευσης, φτάνοντας σε πελάτες σε τουλάχιστον 160 χώρες.

Η Fluence θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις μητρικές της εταιρείες, καθεμία από τις οποίες θα κατέχει μερίδιο 50%. Τόσο η πλατφόρμα τεχνολογίας Advancion της AES όσο και η Siestorage της Siemens, υποστηρίζουν ένα πλήθος εφαρμογών αποθήκευσης ενέργειας που αντιπροσωπεύουν από κοινού μια σειρά επιλογών για τους πελάτες. Η Siemens φέρνει την εμπειρία της σε εφαρμογές μικροσυστημάτων, στην ανανεώσιμη υβριδική τεχνολογία, στη δυνατότητα επανεκκίνησης από ολική διακοπή και στην εξομάλυνση της καταναλωτικής ζήτησης σε ώρες αιχμής, αξιοποιώντας τις γνώσεις της σχετικά με τις ανάγκες παροχής ενέργειας στον πελάτη. Από την πλευρά της, η AES θα προσφέρει την τεχνογνωσία της σε μεγάλης κλίμακας λύσεις αποθήκευσης ενέργειας βασισμένη σε μπαταρίες για ευέλικτη δυναμικότητα αιχμής, σε βοηθητικές υπηρεσίες, όπως η ρύθμιση συχνότητας, η αξιοπιστία μετάδοσης και διανομής και εφαρμογές ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρονολογούνται από μια δεκαετία πίσω και αντιπροσωπεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις, ενώ η παγκόσμια έδρα της Fluence θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, με επιπλέον γραφεία σε επιλεγμένες πόλεις παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα