Εντός Σεπτεμβρίου μπαίνουν οι πρώτες μπουλντόζες στα αυθαίρετα

Την άμεση κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στην Αττική ανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός
Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησε η κυβέρνηση την Κυριακή
Το μεγαλύτερο μέρος των θυροκολλήσεων για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου και ότι οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν εντός του Σεπτεμβρίου, διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

«Ξεκινώ τις κατεδαφίσεις από παραλίες, εθνικούς δρυμούς και “παραδοτέα”», δήλωσε χαρακτηριστικά στο News24/7 ο κ. Σταθάκης.

Την άμεση κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στην Αττική ανήγγειλε εξάλλου πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «η ανεξέλεγκτη δόμηση που απειλεί ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή».

Κατεδαφίσεις εξπρές στα αυθαίρετα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σημειώνεται ότι στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης πράξεων κατεδάφισης στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, προχώρησε η κυβέρνηση την Κυριακή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «στη βάση όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Λαύριο, και με γνώμονα την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας».

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιτρέπεται στο ΥΠΕΝ να προβαίνει στην εκτέλεση αφενός των πράξεων που θα εκδοθούν με τη νεοεισαχθείσα διαδικασία της κοινής υπουργικής απόφασης και αφετέρου των πράξεων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων, κατασκευών και περιφράξεων, σε ζώνη αιγιαλού-παραλίας, σε εθνικούς δρυμούς, και σε δασικές εκτάσεις στην Αττική, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μία παράλληλη διαδικασία στην οποία προχωρούμε λόγω των έκτακτων συνθηκών που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα