Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής 

Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα, κυλικεία σχολείων και παιδικούς σταθμούς πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

Από την έναρξη της σχολικής περιόδου μέχρι σήμερα, οι διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει 632 ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, 342 ελέγχους σε σχολικά κυλικεία και 37 σε παιδικούς σταθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν 50 συστάσεις σε σχολικά συγκροτήματα, 104 συστάσεις σε σχολικά κυλικεία, και 4 σε παιδικούς σταθμούς.

Για 4 κυλικεία που λειτουργούσαν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, συντάχθηκαν υγειονομικές εκθέσεις–μηνύσεις, οι οποίες διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι, οι οποίοι περιλαμβάνουν την υγειονομική κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστοι χώροι, χώροι άθλησης, αύλειοι χώροι) και των χώρων υγιεινής, των σχολικών κυλικείων και γενικά των χώρων εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα