Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Aύριο Κυριακή 1η Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο αυτό Γενική Γραμματεία Εμπορίου ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτριου Αυλωνίτη με εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, της Διοίκησης Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς και της Εθνικής Επαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΕΔΟΚ) δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τους ελέγχους αυτούς οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας με έμφαση στη χονδρική πώληση και διακίνηση.

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη διενέργεια διευρυμένων ελέγχων με στόχο την προστασία του καταναλωτή, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τη διασφάλιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού» είπε ο Υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Μάλιστα αμέσως μετά την εορταστική περίοδο συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων της αγοράς να ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με όλους προκειμένου να προχωρήσουν ουσιαστικές τομές σε όλο τον κύκλο της αγοράς από τον παραγωγό ως τον τελικό καταναλωτή. Αναφορικά με τις τιμές του καλαθιού των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι εκτιμάτε ότι είναι κατά 5% φθηνότερο από πέρσι ενώ και η τιμή του οβελία σύμφωνα με όλες οι ενδείξεις θέλουν να είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων κατά το Πάσχα, και φέτος όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων σε όλη την επικράτεια, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας σήμερα Σάββατο 31.Μαρτιου 2018 τα εμπορικά θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 18:00. Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 από τις 11:00 έως τις 18:00, από τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου έως και τη Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 από τις 09:00–21:00, τη Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 από τις 13:00 έως και τις 19:00 ενώ το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου 2018 από τις 09:00 έως και τις 15:00. Τη Δευτέρα 9 Aπριλίου 2018 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα