Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία κατέγραψε η Μόσχα

d88b1f1e43-272x125Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία έχει καταγράψει εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής του κέντρου.

Ο Σεργκέι Κουραλένκο πρόσθεσε, ωστόσο, πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται “σε γενικές γραμμές”.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία δήλωσε πως στις παραβιάσεις της εκεχειρίας περιλαμβάνονται βομβαρδισμοί στην επαρχία Λαττάκεια.

AdTech AdΣτο μεταξύ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε σήμερα πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πώς ελέγχεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα