Ενισχυμένο πρόγραμμα για την Αργεντινή ενέκρινε το ΔΝΤ

Το συμβούλιο των διοικητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε σήμερα επισήμως την ενίσχυση του προγράμματος βοήθειας προς την Αργεντινή, προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Κατά συνέπεια το δάνειο που είχε εγκρίνει το ΔΝΤ τον Ιούνιο αυξάνεται από τα 50 δισεκατομμύρια στα 56,3 δισεκατομμύρια, επεσήμανε το Ταμείο σε ανακοίνωσή του. Μετά την καταβολή μιας νέας δόσης ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων, το ποσό που θα έχει ήδη καταβάλει ο διεθνής οργανισμός στην Αργεντινή θα ανέλθει στα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νομισματική κρίση που ξέσπασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αργεντινή επιτάχυνε την άνοδο των τιμών. Από τον Ιανουάριο το πέσο έχει χάσει το 50% της αξίας του έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας τον πληθωρισμό.

Η μείωση του ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να φτάσει το 2,6% φέτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του. Εξάλλου η ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2019, με μείωση του ΑΕΠ κατά 1,6%.

Ωστόσο το ΔΝΤ αναμένει “αύξηση 3,2% μεσοπρόθεσμα χάρη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και στην επιστροφή της εμπιστοσύνης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα