Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στη Βρετανία

315422

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στη Βρετανία ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας ενώ ο  Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί μιας συνόδου της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, η οποία θα συνέλθει μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις με τους 128 νεκρούς στο Παρίσι.

Όπως δήλωσε στο λογαριασμό του στο twitter “Θα προεδρεύσω μιας συνόδου της επιτροπής COBRA σήμερα το πρωί μετά τις τρομακτικές και αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού”.Χθες ο Κάμερον είχε δηλώσει συγκλονισμένος από τις επιθέσεις και είχε προσθέσει ότι “οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τον γαλλικό λαό”.

Επίσης, ο Μάρκ Ρόουλεϊ, αξιωματούχος της αστυνομίας του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ότι οι βρετανικές αρχές “ενισχύουν τις δυνατότητές τους για την προστασία του κοινού”, επικαλούμενος κυρίως την ενίσχυση του δυναμικού τους και την πραγματοποίηση επιπλέον ελέγχων.

“Θα εξετάσουμε τα γεγονότα αυτά σήμερα”, πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο BBC, αναφερόμενος στις επιθέσεις του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία αποφάσισε μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις την άμεση επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά της, οι συρμοί του Eurostar εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας, ενώ η εταιρεία πρότεινε την επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου σε αυτούς που θα επιθυμήσουν να ματαιώσουν το ταξίδι τους προς το Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα