Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων στην Καταλωνία από το υπουργείο Εσωτερικών

«Αποστολή τους θα είναι η επιτήρηση των δημόσιων χώρων και η διατήρηση της τάξης και θα δράσουν σε περίπτωση που διεξαχθεί το παράνομο δημοψήφισμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού ΥΠΕΣ

Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Καταλωνία ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία την 1 Οκτωβρίου.

Στην Καταλωνία υπάρχει η τοπική αστυνομία Mossos d’ Esquadra, ωστόσο η κεντρική κυβέρνηση στέλνει ενιχσύσεις από την κρατική αστυνομία, Guardia Civil.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει 3.000-4.000 ένστολους χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από το ΥΠΕΣ.

Ήδη στην Καταλωνία υπάρχουν 5.000 κρατικοί αστυνομικοί και άλλοι 17.000 της καταλανικής αστυνομίας.

«Αποστολή τους θα είναι η επιτήρηση των δημόσιων χώρων και η διατήρηση της τάξης και θα δράσουν σε περίπτωση που διεξαχθεί το παράνομο δημοψήφισμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα ενεργούν σε υποστήριξη της καταλανικής αστυνομίας, που θα εξακολουθήσει να έχει την ευθύνη, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η καταλανική κυβέρνηση κατηγόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις ισπανικές αρχές ότι ανέλαβαν ουσιαστικά τη διοίκηση της περιοχής μετά την επιδρομή της αστυνομίας στα γραφεία της και τη σύλληψη αξιωματούχων, και το υπουργείο Οικονομικών πήρε τον έλεγχο του τοπικού οικονομικού υπουργείου.

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε χθες ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα, αψηφώντας την απαγόρευση του δικαστηρίου, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Βαρκελώνης απαιτώντας δικαίωμα να ψηφίσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα