Ενήμερος ο Α.Τσίπρας για το Plan B, αλλά όχι σύμφωνος, τονίζει ο Π.Καμμένος

Ενήμερος αλλά όχι σύμφωνος με το Plan B που ευαγγελίζεται ο Πάνος Καμμένος για το Μακεδονικό, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος επέστρεψε από το περιβόητο ταξίδι στις ΗΠΑ, έχοντας ξεσηκώσει τα πάθη με την «εναλλακτική πρότασή» του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, και έσπευσε σε διευκρινιστικές δηλώσεις.

«Ο Τσίπρας γνωρίζει για το σχέδιο Β που προτείνουμε, αλλά δεν είναι σύμφωνος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι «με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε».

«Το τι έχει γραφεί είναι απίστευτο πραγματικά. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι, όχι για μένα για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλω να σας πω ότι αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ είναι σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια και για τα τρία όπλα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής», είπε ο υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμα «Με τον πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Βάσει του καταστατικού μας δεν συμφωνούμε, αυτό είπαμε στον κυβερνητικό μας εταίρο. Χωρίς να αλλάξουμε θέση, δεν εμποδίσαμε να κάνουν ένα διάλογο να προχωρήσουν σε για λύση. Στη Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ και εμείς ως κυβερνητικός εταίρος είπαμε δεν συμφωνούμε».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο State Department, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι εμάς ως ΑΝΕΛ δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η κουβέντα έγινε ενώπιον του πρέσβη στις Βρυξέλλες, του διευθυντή μου και των στρατιωτικών ακολούθων. Εκεί ξεκαθάρισα η θέση της κυβέρνησης παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσω. Η συμφωνία φαίνεται να μας δικαιώνει, διότι το 70% δεν πρόκειται να την αποδεχθεί, όπως έδειξε το δημοψήφισμα και θα συνεχίσει να μιλάει για τον Μ. Αλέξανδρο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα