Εμφύλιος στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες

Επικεφαλής της πτέρυγας των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα ζητά την αναστολή της συμμετοχής του Σλοβάκικου κυβερνώντος κόμματος SMER στην πολιτική ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και παράλληλα καλεί τον Σλοβάκο πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος, Ρόμπερτ Φίκο, να ξεκαθαρίσει την θέση του.

 

Οπως γράφει ο Πιτέλα στην ανακοίνωση του:

«Η σαφής θέση του κ.Ρόμπερτ Φίκο ότι “η μαζική μετανάστευση μουσουλμάνων που θα αρχίσουν να κτίζουν τζαμιά δεν θα γίνει ανεκτή” ή η άποψη του για “περιορισμό της ελευθερίας των μουσουλμάνων στην Ευρώπη” και ακόμα ότι “η Σλοβακία ανήκει στους Σλοβάκους και όχι στις μειονότητες”, έχει ντροπιάσει ολόκληρη την οικογένεια των Προοδευτικών. Δεν μπορείς απλώς να αποκαλείς τον εαυτό σου προοδευτικό. Πρέπει να το δείχνεις και με τα λόγια και με τις πράξεις σου».

Ο Φίκο αντιδρώντας πολύ έντονα στη χθεσινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών για τους πρόσφυγες και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του αφενός θα προσφύγει στα δικαστήρια για να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης για τον καταμερισμό των προσφύγων και αφετέρου έτσι κι αλλιώς όσο είναι αυτός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εφαρμόσει το σχέδιο.

Left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα