Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι νεοναζί στην Ουρουγουάη(Βίντεο)

Στις 3 Οκτώβρη ,ο Πυρήνας Ρήξης Νίκος Μαζιώτης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον γραμματέα της Ουρουγουανικής Διακοινοβουλιακής Ομάδας, Όσκαρ Πικινέλα ντε Κάμπο, υπάλληλο της ουρουγουανικής βουλής, για κατοχή και επίδειξη μαύρης σημαίας με νεοναζιστικό κέλτικο σταυρό στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο Contra Info:

Το γεγονός πως ένα υποκείμενο, όπως ο κύριος Πικινέλα, υπάλληλος σε κρατικό οργανισμό δεν έχει πρόβλημα να εκφράζει ιδέες τόσο μπαγιάτικες όπως ο ναζισμός, είναι αρκετή απόδειξη πως υποτιθέμενες ανταγωνιστικές ιδέες όπως η δημοκρατία και ο ναζισμός μπορούν να συνυπάρξουν. Ας μην ξεχνάμε πως στη Γερμανία το ναζιστικό κόμμα ανέβηκε στην εξουσία μέσω της εκλογικής οδού της ρεπουμπλικάνικης δημοκρατίας. Και οι δυό συμμερίζονται συμπεριφορές εξουσιαστικές και περιθωριοποίησης. Η δημοκρατία με το αθώο προσωπείο της ανεκτικότητας και τα κλασικά λογύδρια περί “κοινωνικής ειρήνης” έχει στο ενεργητικό της ένα παρελθόν και παρόν βουτηγμένο στο αίμα, κι αν νομίζετε πως αυτό δεν στέκει ρωτήστε τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιο παιδί στα χέρια της δημοκρατικής μπατσαρίας, ρωτήστε τους κοινωνικούς κι αντικοινωνικούς αγωνιστές που κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν και φυλακίστηκαν (απλά για να αναφερθούν μερικά από τα τόσα εγκληματα που συντελούνται).

Γι’ αυτό είναι ώρα όλοι εκείνοι που επωφελούνται και τη βρίσκουν με την καταστολή και την εκμετάλλευση να νιώσουν φόβο. Επίθεση και μόνο επίθεση, αυτό είναι το σύνθημά μας. Να συγκρουστούμε με την εξουσία από κάθε πιθανή θέση, να τους κάνουμε να νιώσουν την κοινωνική κι αντικοινωνική πίεση. Ας γίνει ο λόγος πράξη κι ας γκρεμίσει η αλληλεγγύη μας τα τείχη κάθε φυλακής και θεσμού. Στο δρόμο συντρόφια, και μας περιμένει η συγκρουση!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα