Εμπορικός πόλεμος: Το Πεκίνο φοβάται ότι ο Τραμπ θα αποχωρήσει, όπως έκανε με τον Κιμ

Νέα εμπόδια ορθώνονται στην προοπτική για μία συμφωνία, που θα δώσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, οι Κινέζοι αξιωματούχοι αρνούνται να δεσμευθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, πριν να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τις πηγές το Πεκίνο ανησυχεί ότι εάν η Σύνοδος Κορυφής γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί η συμφωνία, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε φιάσκο. Φοβάται ουσιαστικά πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επαναλάβει αυτό που έκανε κατά την τελευταία αποτυχημένη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν: θα αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η συνάντηση θα λήξει πρόωρα και άδοξα.
To ρεπορτάζ της WSJ επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο CNBC Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε πως το Πεκίνο ανησυχεί όντως πως ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις όπως ακριβώς και εκείνες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας. «Δεν θέλουν να στείλουν τον Σι στο Μαρ- α- Λάγκο και να δουν τον Τραμπ να αποχωρεί. Αυτό θα ήταν διπλωματική καταστροφή» είπε ο αξιωματούχος χαρακτηριστικά.
Η Κίνα θέλει ουσιαστικά η συνάντηση των δύο ηγετών να λάβει τα χαρακτηριστικά τελετής υπογραφής μίας συμφωνίας, που θα έχει ήδη επιτευχθεί και καταγραφεί λεπτομερώς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα