Ελ Κουντουρά: Φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού

Σε συνέντευξή της στη Βραδυνή της Κυριακής, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «το 2017 θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά στην ιστορία του τουρισμού μας».

Για φέτος, επισήμανε, ότι οι προκρατήσεις από όλες τις ξένες αγορές –παραδοσιακές και νέες– είναι αυξημένες από 15% έως 70% σε σχέση με το 2016, και όλα δείχνουν άκρως ενθαρρυντικά.

Η Έλενα Κουντουρά  προανήγγειλε επίσης τουλάχιστον 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που θα αφορούν, μεταξύ άλλων προορισμούς όπως οι Κως, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, μάλιστα με όσα αναφέρει στη συνέντευξή της η υπουργός, στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί νέες απευθείας συνδέσεις από χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και άλλων διεθνών αγορών.

Ιδιαίτερη βάση δίνει τέλος στο χειμερινό τουρισμό, αναφέροντας τις ενέργειες που γίνονται για τον πολιτιστικό, ιατρικό, αθλητικό τουρισμό, τις θρησκευτικές – προσκηνυματικές περιηγήσεις, κ.λπ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα