Ελ. Κουντουρά: Μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό το 2016

Στην επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και στο ρεκόρ αφίξεων τουριστών που επετεύχθη το 2015 στην Αττική, αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο, για το 2016 που οι αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν τα 27 εκ. τουριστών.

 

Στόχος της εθνικής τουριστικής πολιτικής είναι να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο δήλωσε η υπουργός τουρισμού, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι για «πρώτη φορά το 2016 πετύχαμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» που ποθούσαν όλοι και αποσκοπεί στην ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών.

Ήδη από το Μάρτιο υποστήριξε η κ. Κουντουρά κάναμε τις απαραίτητες συμφωνίες για τις αεροπορικές συνδέσεις ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των τουρισμών και ανοίξαμε τουρισμούς που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Επιπλέον ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές εξασφαλίσαμε πληρότητες από τον Μάρτιο ως το Νοέμβριο.

Αναφέρθηκε τέλος στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας καθώς πέρα από τα χιονοδρομικά, αλλά οι ομορφιές της Ελλάδας μπορούν να προσφέρουν άλλου είδους διακοπές με την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, για παράδειγμα, ο αθλητικός, ή θρησκευτικός τουρισμός κ.α.

Πηγή: Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα