ΕΛ.ΑΣ.: “Πρόβα” για χτύπημα η έκρηξη στο Κολωνάκι

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί έξω από τον Άγιο Διονύσιο στην οδό Σκουφά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Ναού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χαρτόκουτο στα σκαλιά της εκκλησίας.

Η αστυνομία εξετάζει τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να βρει στοιχεία για τους δράστες, ενώ σημαντικό ρόλο στις έρευνες έχουν και οι καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο εμπρηστικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία της βόμβας δείχνουν πως μάλλον ήταν μία δοκιμή χτυπήματος.

Η κατάσταση των τραυματιών

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος πήρε ήδη εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το χρονικό

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα