ΕΛΠΕ-ExxonMobil-Total ετοιμάζουν πρόταση για τους υδρογονάνθρακες

Μεγάλο χτύπημα… σε στοχευμένες πετρελαιοπιθανές εκτάσεις της χώρας, ετοιμάζουν ΕΛ.ΠΕ – MobilExxon – Total.

Στελέχη υψηλότατου επιπέδου των δύο πετρελαϊκών κολοσσών, συναντήθηκαν αρχικά νωρίς το πρωί με τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν κι ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι τρεις εταιρίες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα, θα προχωρήσουν στη σύσταση κοινοπραξίας ενημερώθηκαν κι επίσημα από την πολιτική ηγεσία για τις διαδικασίες που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και πια μπαίνουν σε φάση προετοιμασίας για την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών ομίλων να εστιάζεται κυρίως νότια της Κρήτης, ενώ αρμόδιες πηγές μιλώντας στο Euro2day.gr, συνιστούν υπομονή και χαμηλούς τόνους αναφορικά με τις ενδείξεις αλλά και τις περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο κυρίως των ExxonMobil και Total. Να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρίες ήταν και οι μόνες ξένες που είχαν αγοράσει δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες που είχαν γίνει στο πλαίσιο της προκήρυξης του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Πάντως το γεγονός πως στελέχη των δύο πετρελαϊκών κολοσσών επισκέφθηκαν τη χώρα μας και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον τους, το οποίο δεν πρέπει να αποσυνδέεται από τις εξελίξεις με την ανακάλυψη κοιτασμάτων σε Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η συνάντηση με Γ. Δραγασάκη
Οι εκπρόσωποι των τριών εταιριών συναντήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας”. Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι “η κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση”.

Η ανακοίνωση του Γ. Σταθάκη
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε, σήμερα, με εκπροσώπους των εταιρειών ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,80%, ExxonMobil και Total. Συζητήθηκαν οι προοπτικές εξερεύνησης και αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με σεβασμό στους εθνικούς και διεθνείς κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα