Ελληνοτουρκικά: Επιμένει η Τουρκία στην τακτική των απειλών

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναχωρώντας για τα Κατεχόμενα, δήλωσε πως από δω και μπρος θα υπάρξουν «άλλες διαδικασίες στην Κύπρο».

Μάλιστα, κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα ότι ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα «έκαναν μονομερές βήμα» με τη γεώτρηση δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις τους.

Απείλησε μάλιστα ευθέως ότι η Τουρκία και τα κατεχόμενα θα αντιδράσουν με δικό τους βήμα στη γεώτρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υποστήριξε ότι «δεν είναι σωστό η ελληνοκυπριακή διοίκηση να κάνει μονομερή βήματα καθώς για τα αποθέματα στα περίχωρα της Κύπρου έχει δικαιώματα και ο τουρκοκυπριακός λαός».

Το σχέδιο όπως ανέφερε, είναι να παρατείνουν τη διαδικασία και να την αναβάλουν.

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε ακόμη πιο προκλητικά λέγοντας: «Αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει δικαίωμα τότε γιατί δεν επικεντρώνεσαι στη λύση και κάνεις μονομερείς δραστηριότητες; Αλλά συνήθισαν. Το 2004 στο δημοψήφισμα απέρριψαν το σχέδιο Ανάν οι κύριοι τους βράβευσαν, τους πήραν αμέσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τους κακόμαθαν».

«Από δω και μπρος θα υπάρξουν άλλες διαδικασίες στην Κύπρο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα αυτή η διαδικασία. Θα καθορίσουμε τι οδικό χάρτη θα ακολουθήσουμε, θα διαβουλευτούμε και θα αποφασίσουμε», είπε κλείνοντας ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα