Ελληνοαμερικανός πρώην εισαγγελέας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Τραμπ

Ένας λίγο γνωστός πρώην εισαγγελέας, ελληνικής καταγωγής και με διδακτορικό στη μεσαιωνική ιστορία, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη νομική ομάδα του Donald Trump, καθώς πολλοί κορυφαίοι δικηγόροι αποφεύγουν να εκπροσωπήσουν τον αμερικανό πρόεδρο στην έρευνα για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Andrew Economou, 69 ετών, είναι ένας από τους λίγους δικηγόρος που βοηθούν τον Jay Sekulow, τον δικηγόρο που είναι ο κύριος εκπρόσωπος του Trump στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller.

Ο Sekulow είπε στο Reuters πως, μετά την αποχώρηση την περασμένη εβδομάδα του δικηγόρου της Ουάσινγκτον John Dowd από την προσωπική νομική ομάδα του Τραμπ, ο Οικονόμου θα αναλάβει έναν πιο κεντρικό ρόλο.

Ο Economou δήλωσε πως εργάζεται από τον Ιούνιο μαζί με τον Sekulow πάνω στην έρευνα που διεξάγει ο Μάλερ.

Η προαγωγή αυτή γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την έρευνα του Mueller, καθώς η ομάδα του Trump διαπραγματεύεται τους όρους κάτω από τους οποίους ενδέχεται να καταθέσει ο ίδιος ο πρόεδρος. Ο Sekulow είναι αυτή τη στιγμή ο τελευταίος άνθρωπος που εξακολουθεί να αντέχει από τους τρεις προσωπικούς δικηγόρους που προσλήφθηκαν την περασμένη άνοιξη για να βοηθήσουν τον Trump στο ζήτημα της έρευνας. Ο μαχητικός δικηγόρος της Νέας Υόρκης, Mark Kasowitz, αποχώρησε από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Sekulow δήλωσε πως ο Economou, ο οποίος εργάζεται με σύμβαση ως βοηθός περιφερειακός εισαγγελέας στο Μπρούνσβικ της Τζόρτζια, είναι «λαμπρός στη στρατηγική» και εδώ και δεκαετίες έχει χειριστεί περίπλοκες έρευνες. Στη δεκαετία του 1980, ο Economou είχε βοηθήσει τον Sekulow σε μια υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν η θρησκευτική οργάνωση Εβραίοι για τον Ιησού και η οποία είχε φθάσει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα